30 ani de performanță în medicină
(+373 22) 888-347
(+373 22) 735-558

Noutăți » In Memoriam Liubov Ratuc
24 Decembrie 2022

In Memoriam Liubov RAȚUC

Cu profund regret și durere în suflet, colectivul IMSP Centrul Republican de Diagnosticare Medicală, anunță trecerea în neființă la data de 24 decembrie 2022 a colegei noastre dna Dr. Liubov RAȚUC, șefa Laboratorului de Diagnostic Clinic, expertă a Consiliului Național de Evaluare și Acreditare în Sănătate. Comunitatea medicală din Republica Moldova a pierdut un medic onorabil, un coleg şi un prieten.

O maladie cruntă şi nedreaptă a luat-o mult prea devreme din rândurile noastre, dar nu o va putea lua şi din inimile noastre. Chipul ei luminos şi disponibilitatea permanentă de a veni în ajutor, rămâne o amintire frumoasă şi o prezenţă eternă în gândurile noastre.

Dr. Liubov RAȚUC s-a născut la 10 aprilie 1957 în satul Mălăieşti, raionul Orhei. După absolvire a urmat studiile superioare, s-a implicat activ în activitatea practică, specializarea profesională și diversele cursuri de instruire, acumulând o vastă experiență în domeniu atât în Republica Moldova, cât și peste hotare.

STUDII:
1979 - Institutul de Stat de Medicină din Chişinău, Diplomă cu menţiune
1980 – Internatura „Terapia”, Experienţa profesională
1980 – Pedagog la specialitatea Terapie, Colegiul de Medicină
1981 – Medic și șefă de laborator la Spitalul nr. 4 din mun. Chişinău.
Din anul 1988 – Şefă de laborator IMSP CRDM din mun. Chişinău.
Pentru perioada de 2 ani, din 1986 – 1988 - Specialist principal al serviciului de laborator al mun. Chişinău.
Ultimii 10 ani de activitate au fost consacrați activității de expertiză și cercetare în cadrul Consiliului Naţional de Evaluare şi Acreditare în Sănătate.

O persoană de o înaltă ținută intelectuală şi morală, a impresionat atât în activitatea profesională, cît și în cadrul relațiilor cu angajații și colectivul, evidențiindu-se prin profunzimea şi corectitudinea abordării problemelor, căutarea soluțiilor, atingerea rezultatelor.

Calităţile deosebite, dezvoltate prin experiență, muncă asiduă, înaltă responsabilitate, înaltă moralitate şi profundul respect faţă de colegi, rămân a fi un exemplu. Îmbinarea reuşită a activităţii practice cu cea de cercetare, dorinţa de a transmite experienţa acumulată și noile practici în activitatea profesională, au poziţionat-o pe Liubov Rațuc drept exemplu și model în cadrul colectivului în care a activat timp de 34 de ani.

Va rămâne pentru totdeauna o Femeie deosebită, o profesionistă desăvârșită, o luptătoare de o forță rară. Îi vom purta mereu recunoștință pentru devotamentul profesional și activitatea prodigioasă în cadrul instituției noastre.

Suntem alături cu gândul și sufletul de toți cei care au avut prilejul să o cunoască și să o aprecieze ca pe un medic și un om cu suflet mare.

Îi vom purta recunoștință veșnică pentru devotamentul profesional și activitatea din cadrul instituției noastre.

Cu profundă tristețe în suflete transmitem sincere condoleanțe familiei, prietenilor și colegilor.

Dumnezeu să-i odihnească sufletul în pace !

Cei care doresc să-şi ia rămas bun de la regretata Liubov RAȚUC sunt aşteptaţi luni, 26 decembrie 2022, între orele 10.00-15.00 la Biserica “Sf. Apostol şi Evanghelist Luca” situată lângă Spitalul Clinic Republican, str.Nicolae Testemițanu 29, or.Chișinău.